tsiny travenЗа словами провідної наукової співробітниці відділу аграрного ринку та міжнародної інтеграції Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Наталії Копитець, у квітні найбільше з-поміж інших видів м’яса здорожчала свинина. Зокрема, підчеревина, ребра, лопатка, ошийок додали в ціні 4,1-9,5 %, адже страви саме зі свинини є ключовими на Великодньому столі.

"Зазвичай, після Великодніх свят відбувається коливання роздрібних цін на основні види м’яса. При цьому спостерігається здешевлення одних видів м’яса і здорожчання інших. За прогнозними оцінками науковців Інституту аграрної економіки, у травні 2025 року можливе зниження роздрібних цін на яловичину і свинину – до 3%. Водночас відкриття сезону пікніків та виїздів на природу можуть зумовити підвищення цін на свинину ошийок і курячі гомілки на 1,5-2,0 %", - зауважила експерт.

Джерело: Главред